Glutenfritt skolebrød
OPPSKRIFT
Du trenger:
Grunndeig boller:
OPPSKRIFT
Du trenger:

3 | dl | Kesam® Original (kvarg) |
dl | varmt vann | |
2 | ss | fiberhusk |
70 | g | jyttemel |
500 | g | lyst glutenfritt mel |
50 | g | gjær |
6 | ss | smeltet TINE Meierismør |
½ | ts | salt |
1½ | dl | sukker |
1 | ts | kardemomme Vaniljefyll: |
3 | dl | Piano Vaniljekrem (ca) Kokosglasur: |
5 | dl | melis (ca) |
½ | ss | sitronsaft |
1 | eggehvite (kan erstattes med samme mengde vann) | |
1 | dl | kokosmasse (ca) |
Slik gjør du
GLUTENFRIE BOLLER
- 1. Ha kesam i en bolle og tilsett varmt vann. Rør sammen og tilsett deretter fiberhusk, Semper mel (glutenfritt mel) og jyttemel. La kjøkkenmaskinen gå i ca 5-8 minutter.
- 2. Tilsett så gjær, smør, salt, sukker og kardemomme. Elt godt.
- 3. Sett deigen til heving under plast på et lunt sted i 30 minutter.
- 4. Trill ut deigen med olje på hendene. Trill ut store boller og legg dem på bakepapir på stekeplate.
- 5. La de glutenfrie bollene etterheve i ca 20 minutter.
- 6. Forvarm stekeovnen til 225°C.
VANILJEFYLL OG STEKING
- 7. Legg i 1 ss vaniljekrem i midten og stek skolebrødene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er gylne.
KOKOSGLASUR
- 8. Avkjøl skolebrødene på rist.
- 9. Rør sammen melis, sitronsaft og eggehvite. Den må ikke bli for tynn. Hvis du synes den blir for tykk, kan du tilsette noen ts med vann.
- 10. Smør på meligglasur på hver bolle og dypp bollene så i kokosmasse like før de skal serveres.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar