lørdag 26. mars 2016

Glutenfritt skolebrød!

Glutenfritt skolebrød

OPPSKRIFT

Du trenger:
Grunndeig boller:
3dlKesam® Original (kvarg)
dlvarmt vann
2ssfiberhusk
70gjyttemel
500glyst glutenfritt mel
50ggjær
6sssmeltet TINE Meierismør
½tssalt
dlsukker
1tskardemomme




Vaniljefyll:                  
3dlPiano Vaniljekrem (ca)

Kokosglasur:


Slik gjør du

GLUTENFRIE BOLLER

  1. 1. Ha kesam i en bolle og tilsett varmt vann. Rør sammen og tilsett deretter fiberhusk, Semper mel (glutenfritt mel) og jyttemel. La kjøkkenmaskinen gå i ca 5-8 minutter. 
  2. 2. Tilsett så gjær, smør, salt, sukker og kardemomme. Elt godt.
  3. 3. Sett deigen til heving under plast på et lunt sted i 30 minutter.
  4. 4. Trill ut deigen med olje på hendene. Trill ut store boller og legg dem på bakepapir på stekeplate. 
  5. 5. La de glutenfrie bollene etterheve i ca 20 minutter.
  6. 6. Forvarm stekeovnen til 225°C.

VANILJEFYLL OG STEKING

  1. 7. Legg i 1 ss vaniljekrem i midten og stek skolebrødene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er gylne.

KOKOSGLASUR

  1. 8. Avkjøl skolebrødene på rist. 
  2. 9. Rør sammen melis, sitronsaft og eggehvite. Den må ikke bli for tynn. Hvis du synes den blir for tykk, kan du tilsette noen ts med vann. 
  3. 10. Smør på meligglasur på hver bolle og dypp bollene så i kokosmasse like før de skal serveres.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar